روش درست خشک کردن شیشه آلات آزمایشگاهی
یک آزمایشگاه زمانی کاملا کارآمد و مناسب حداکثر بهره وری است که تمام اجزا مورد نیاز، از کوچک ترین وسایل و تجهیزات، سکوبندی تا دستگاه های اصلی موجود باشند و به درستی کنار هم قرار گرفته باشند. شاید با نگاه سطحی به نظر بیاید که اجزای نه چندان پیچیده وجودشان در آزمایشگاه حس نشود. اما همین ابزار کوچک مانند رک خشک کن شیشه آلات آزمایشگاهی اگر در کنار سینک شست و شو وجود نداشته باشد، کار را برای پرسنل بسیار سخت می کند و زمان زیادی از پرسنل گرفته شود تا شیشه آلات آزمایشگاهی شسته شده به طور کامل خشک شوند.
بنابراین مسئول آزمایشگاه علاوه بر توجه به اجزای پیچیده و مهم آزمایشگاه، باید نیاز کاربران به تجهیزات ساده اما بسیار کاربردی مثل رک خشک کن را نیز در نظر داشته باشد تا نتیجه با بهترین بازده دیده شود.
رک خشک کن شیشه آلات آزمایشگاهی
آزمایشگاه ها به انواع تجهیزات با کیفیت نیاز دارند. یک از این وسایل رک های خشک کن شیشه آلات آزمایشگاهی است. هر کدام از پرسنل آزمایشگاه به راحتی می تواند توضیح دهد که چرا وجود چنین وسیله ساده ای بسیار مهم است.
رک های خشک کن برای آویزان کردن، تخلیه و خشک کردن انواع ظروف آزمایشی است. مزیت استفاده از این رک های خشک کن این است که، ظروف به صورت معکوس نگه داشته می شوند و تمام حلال ها و آبی که برای شست و شو استفاده شده است، تخلیه می شود. به علاوه، با نحوه چیدمانی که ایجاد می کند، مانع از به هم خوردن ظروف شیشه ای و شکستن آن ها می شود و ظروف شما را در زمانی که رطوبت اضافی تبخیر می شود ایمن نگه می دارد.
از رک خشک کن می توان برای بشر، ارلن، لوله های آزمایش، بالن های حجمی، پیپت ها، قیف ها، بالن های ته گرد، استوانه های مدرج و … استفاده کرد.
در برخی از انواع رک های خشک کن، میخ ها قابل جا به جایی هستند تا به راحتی بتوانید برای قرار دادن ظروف شیشه ای بسیار بزرگ هم از این وسیله استفاده کنید.
حتما در نظر داشته باشید که رک های خشک کن کاملا تمیز باشند و گرد و غبار یا بقایای موادی که با آن ها کار می کنید، روی آن ها نریخته باشد. بنابراین بهتر است به صورت دوره ای رک خشک کن را تمیز کنید.
برخی از رک های خشک کن مجهز به المنت های گرم کننده هستند تا ظروف آزمایشگاهی سریع تر خشک شوند.
هر آزمایشگاهی حداقل نیاز به دو یا سه رک خشک کن دارد و بهترین محل برای قرار دادن رک خشک کن، کنار سینک شست و شو است. به این ترتیب می توانید ظروف شسته شده را مستقیما روی رک خشک کن قرار دهید تا از بی نظمی و آسیب به ظروف شیشه ای آزمایشگاه ها جلوگیری شود.
انواع رک های خشک کن
رک های خشک کن در اندازه و شکل های متعددی قابل فروش هستند.
- رک خشک کن دو طرفه
- رک خشک کن یک طرفه
- رک خشک کن قابل نصب روی دیوار و بالای سینک شست و شو
- رک خشک کن دارای سینی
- رک خشک کن مخصوص لوله آزمایش
- رک خشک کن مخصوص پلیت های شیشه ای
همچنین رک های خشک کن می توانند از چهار نوع جنس باشد؛
- استیل ضد زنگ: بسیار محبوب است. علاوه بر وزن کمی که دارد، بدون تخلخل است. به این معنی که به سرعت خشک می شود و مواد شیمیایی نمی تواند در آن نفوذ کند. برای محیط های استریل بسیار مناسب است.
- آکریلیک: یک ماده شفاف است و برای آزمایشگاه هایی فضای کوچی دارند مناسب است زیرا می توانند نور را عبور دهند. تنها نقطه ضعف رک های خشک کن آکریلیک این است که مانند استیل ضد زنگ در برار خط و خش مقاوم نیست.
- فنولیک: رک های خشک کن فنولیک مشابه آکریلیک هستند. به راحتی می توان آن ها را روی دیوار نصب کرد یا کنار سینک شست و شو قرار داد.
- رزین اپوکسی: رک های خشک کن رزین اپوکسی بسیار سبک هستند و انتخاب مناسبی برای آزمایشگاه های آموزشی مدارس هستند. نسبت به فنولی قوی تر هستند اما در برابر مواد شیمیایی و حرارت به مرور زمان آسیب می بینند و خورده می شوند.
چرا هر آزمایشگاهی به رک خشک کن نیاز دارد؟
- تمام آزمایشگاه هایی که با ظروف شیشه ای کار می کنند، نیاز دارند ظروف را تخلیه، تمیز و خشک کنند. حتما برای پرسنل آزمایشگاه خشک بودن ظروف مهم است تا خللی در آزمایش ها ایجاد نشود.
- ایمن تر و کاربردی تر از خشک کردن شیشه آلات با استفاده از دستمال ها است. زیرا پرز هایی از دستمال ها روی ظروف شما باقی خواهد ماند. به علاوه ظروفی مانند قیف ها به راحتی با دستمال خشک نمی شوند.
- استفاده از رک خشک کن نسبت به سایر روش ها ارزان تر است.
- رک های خشک کن فضای زیادی را در آزمایشگاه اشغال نمی کنند و مزاحمتی برای کار کردن ایجاد نمی شود.
درصورت نیاز به تهیه رک خشک کن لطفا با کارشناسان شرکت رویان ایران، بزرگترین مرجع تخصصی فروش تجهیزات آزمایشگاهی، تماس بگیرید.