غربال کردن
آنالیز غربال یا الک کردن یک روش تجزیه و تحلیل ذرات با قدمت چند صد ساله است که سازندگان از آن به عنوان وسیله ای برای کنترل کیفیت استفاده می کنند. هنگامی که این عمل صحیح و مطابق استاندارد ها انجام شود، بینشی نسبت به محدوده اندازه ذرات ارائه می دهد و با توجه به آن و تعمیم آن به مقیاس های بالا می توان از سنگ دانه ها به درستی استفاده کرد.
همان طور که باید فرآیند خود را بر اساس نتایجی که جمع آوری می کنید تنظیم کنید، باید از تجهیزات مناسب استفاده کنید تا اطمینان حاصل کنید که نتایج دقیق و قابل تکراری به دست می آورید. نتایج قابل اطمینان با استفاده از یک شیکر الک یا لرزاننده مکانیکی غربال کننده که متناسب با نیازهای شما و مطابق با استاندارد ها تعریف شده باشد، حاصل می شود.
شیکر الک چیست؟
شیکر الک جهت دانه بندی مصالح سنگی کاربرد دارد. تکان دهنده های غربال یا شیکر الک ها دستگاه هایی هستند که برای کمک به حرکت ذرات با استفاده از غربال ها طراحی شده اند و جداسازی دقیق ذرات و توزیع اندازه برای طیف وسیعی از مواد برای برآورده کردن الزامات کنترل کیفیت و تضمین کیفیت به طور خودکار انجام می دهند و کمک به تسهیل عمل جداسازی می کنند. همان طور که ذرات جدا می شوند، بسته به اندازه آن ها روی الک های مختلف نگه داشته می شوند و نتیجه ای در مورد اندازه متوسط ذرات نمونه شما ارائه می دهند.
از مزایای شیکر الک ها می توان به استحکام، دقت و جداسازی قابل تکرار در مقایسه با روش های تکان دادن الک دستی برای اندازه ذرات اشاره کرد. در نهایت، شیکر الک ها مقدار قابل توجهی در زمان تست صرفه جویی می کنند.
انواع شیکر الک ها
انواع مختلفی از تکان دهنده های غربال برای آزمایش دسته خاصی از مواد طراحی شده اند. با این حال، دو نوع شیکر الک وجود دارد که عمدتاً در صنعت تجزیه و تحلیل ذرات استفاده می شود: لرزاننده های غربال مکانیکی و لرزاننده های غربال الکترومغناطیسی. در حالی که تکان لرزاننده های مکانیکی و الکترومغناطیسی برای شناسایی محدوده اندازه ذرات طراحی شده اند، نحوه عملکرد آن ها متفاوت است.
شیکر الک ها یا لرزاننده های مکانیکی
شیکر الک های مکانیکی، تکان دهنده های غربالی هستند که از چندین قسمت متحرک برای به نوسان در آوردن و ضربه زدن به ذرات تشکیل شده اند و با این کار ذرات حرکت می کنند و بر اساس اندازه راه خود را در میان چند الک پیدا می کنند. در حالی که این ماشین ها ممکن است آخرین فناوری را نداشته باشند، استفاده از آن ها نسبتا آسان است و اغلب در استاندارد های مختلف صنعتی ضروری است.
شیکر های الک مکانیکی از یک سیستم موتوری برای ایجاد یک سری حرکات مشترک برای تکان دادن مجموعه غربال ها استفاده می کنند. این موتور یک حرکت نوسانی منفرد یا یک حرکت دوگانه نوسانی و ضربه ای، ایجاد می کند. شیکر الک به گونه ای طراحی شده است که تعداد معینی از نوسانات و در صورت وجود ضربه در دقیقه را ایجاد کند. گفتنی است، اکثر شیکر الک های موجود امروزی دارای یک تایمر دیجیتال هستند که به اپراتور ها اجازه می دهد زمان تست تعیین شده را مطابق با پایان تجزیه و تحلیل کامل غربال تنظیم کنند.
همان طور که در بالا گفته شد، شیکر الک های مختلفی در بازار وجود دارد که هر کدام با درجه خاصی از اندازه و جنس مواد طراحی شده اند. با این حال، تعیین این که کدام شیکر برای شما مناسب است در نهایت به دو عامل بستگی دارد: ماده ای که در حال آزمایش هستید و قطر الک های مورد نیاز شما. شیکر های الک برای آزمایش هر چیزی از دانه های درشت گرفته تا مواد ریز مانند آرد طراحی شده و قابل عرضه هستند.
برای این منظور، بهترین راه برای تشخیص این که کدام شیکر الک برای شما مناسب است، مراجعه به استانداردهای صنعتی است، زیرا آن ها نگاه کلی در مورد مشخصاتی که عملیات شما باید داشته باشد، بر اساس دستور العملی ارائه می دهند.
مطابق با استاندارد ملی 4977 با عنوان سنگدانه ها- دانه بندی سنگدانه های ریز و درشت- روش آزمون باید بتوانند دانه ها را بغلتانند و در عین حال بچرخانند. شیکر الک ها دارای یک تایمر هستند که عموما بر اساس ساعت، دقیقه و ثانیه قابلیت تنظیم دارند. پس از مشخص کردن مقیاس زمانی، کاربر باید مدت زمان الک را مشخص کند. طبق دستورالعمل استاندارد، اگر مصالح قابلیت سایش داشته باشند، دستگاه نباید بیش از 10 دقیقه روشن بماند.
بر اساس استاندارد ها مقدار مناسبی از نمونه را روی الک قرار دهید و از قرار دادن حجم بیش از مقدار معین روی هر الک خودداری کنید. شیکر الک قابلیت نصب 8 الک به قطر 8 اینچ و 6 الک به قطر 12 اینچ را دارد. خاک در کل الک پخش شده و در گوشه ای جمع نمی شود.